Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Областният управител представи заместниците си

Днес областният управител на Смолян Недялко Славов представи политическия си екип. Той се състои от двамата му заместника Андриян Петров (ГЕРБ) и Владимир Гърбелов (Обединени патриоти). Третият човек в политическия кабинет е експертът по „Връзки с обществеността” Рада Кузманова.

Представянето им бе направено първо пред медиите, а после – пред ръководителите на регионални държавни институции.

Гърбелов ще отговаря за земеделие и гори, опазване на околната среда, туризъм, защита на потребителите, обществен ред, превенция от корупция, административно и информационно обслужване и сигнали на гражданите, демографски, етнически и миграционни въпроси.

Ангажимент на Петров ще са секторите култура, социална политика, транспорт, съобщения и енергетика, образование и наука, здравеопазване, спорт и младежки дейности.

За себе си Славов е оставил отговорността за взаимодействието между държавните институции, съдебната и изпълнителната власт, бюджет, финанси и човешки ресурси, управление и разпореждане с държавна собственост, регионално развитие и международно сътрудничество, превенция на риска, отбранително-мобилизационна подготовка, бедствия и аварии.

„В процеса на номиниране се проведоха много разговори и консултации както между коалиционните партньори, така и вътре в самите партии. Подходи се изключително отговорно и аз мисля, че се подбраха политическите фигури, които ще дадат съществен положителен принос в работата на областната администрация. Всеки един от заместник-областните управители има своя богат политически и житейски опит. Ресорите са съобразени преди всичко с професионалният им опит, но и с разпределението на отделните политики от коалиционните партньори в състава на правителството. Подчертавам, както заявих при встъпването си в длъжност, че съществени промени в нашия стил на работа няма да има. Продължаваме целеустремено да следваме изпълнението на задачите си. Понатрупахме и професионален, и политически опит, приемаме присърце всеки проблем на региона”, каза Славов. 

Той отбеляза, че се е потвърдило очакването му да зачестят политическите атаки към представяната от него институция.

„Считам това за нормално. Ще го отдам на добрата ни работа и предвид изборните резултати. Но нека все пак да не забравяме, че областният управител представлява държавата и няма как да очакваме хората да имат доверие в държавните институции, ако сами подронваме техния авторитет незаслужено. Приемаме градивна критика и препоръки от всеки. Ще продължим по същия начин да имаме непосредствен контакт с вас, както го правихме досега като част от политиките по прозрачност и публичност“, посочи Недялко Славов.

По думите му усилия ще продължат да се насочват към инвестиционната политика, защото все още областта изостава инфраструктурно, „или поне не е това, което на мен би ми се искало да виждам“.

Основен проект остава ГКПП при Рудозем, но не по-малко важни са проектите за трета лента към Пловдив, всеки пътен или водоснабдителен проект.

Пред ръководителите на държавни структури той постави темата за улесняване на административното обслужване. Каза им, че през следващите месеци ще проведе срещи с всеки от тях, за да уточнят по-детайлно необходимите действия за облекчаване на административната тежест на съответната институция.

Facebook Comments