Региона

Обновяват центъра на кв. Настан в Девин, за водопровода е избран изпълнител

Фирма, която да обнови изцяло центъра на девинския квартал „Настан“ търси общината. Прогнозната стойност на поръчката за първия етап на обекта е 415 537 лв. без ДДС.

В инвестиционния проект са включени площада и кръстовището, образувано от улиците „Георги Димитров“ и „Лиляна Димитрова“, извън пътното платно, тъй като то е част от третокласния републикански път между Доспат, Девин и Смолян.

Проектът е разделен на три етапа, като първият включва площадното пространство, детската площадка и двата паркинга, тротоарите на улица Георги Димитров, кръстовището между двете улици, зелената площ с настилка пред павилионите.

Вторият етап е рехабилитация на ул. „Лиляна Димитрова“ от кръстовището с мост в долния участък до новото преминаване през дерето до единствения жилищен блок. Третият етап е ремонт на мост в горната част пред жилищния блок.

Финализирана е и поръчката за реконструкция и рехабилитация на външната и вътрешната водоснабдителна система в кв. „Настан“. Тя бе обявена на 25-ти ноември с прогнозна стойност приблизително 5,7 млн. лв. без ДДС.

Три оферти са подадени този обект. „Виа Конструкт Груп“ ЕООД (София) е дало цена от 5 346 342 лв., „ВиК – Бунар“ ЕООД (Хасково) – 5 567 938 лв., а консорциум от фирмите „Артстрой“ ООД, „Променергомонтаж“ АД и „Крис-МТ“ ООД е с оферта от 5 457 863 лв.

С решение на възложителя за изпълнител е избран консорциумът. Другите двама участника са отстранени заради пропуски в техническите им предложения. Решението е от 12-ти януари и още тече срок за обжалване.

error: Защитено Съдържание!