Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Община Доспат кани на събор на чешмарите

Празникът на община Доспат и съборът на чешмарите тази година ще се състои на 17, 18 и 19 август, съобщиха от местната администрация.

С решение на местния парламент от 30 май финансирането на празника ще се обезпечи с получените от наеми цени на търговските обекти, които ще се разположат в местността „Събора“, от спонсорства и дарения.

 

П О К А Н А

ИМАМЕ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ПОКАНИМ ДА БЪДЕТЕ НАШИ ГОСТИ И ДА СПОДЕЛИТЕ С НАС ЕМОЦИИТЕ И ВЪЛНЕНИЕТО ОТ КРАСОТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР

ПРАЗНИК НА ОБЩИНА ДОСПАТ: 17, 18 И 19 АВГУСТ 2018

ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНОТО ТВОРЧЕСТВО И

“СЪБОР НА ЧЕШМАРИТЕ”

Ц Е Л И:

 

  1. Съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на националната ни култура.
  2. Даване възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи както с традиционни, така и с издирени и записани  нови, неизвестни досега  песни, танци и  обичаи.
  3. Утвърждаване на Фестивала на народното творчество като значимо събитие в културния календар на Община Доспат.
  4. Стимулиране на културния туризъм в Община Доспат и района.
  5. Даване на възможност за сътрудничество между ръководителите и участниците, както и обмяна на добри практики.

 

У С Л О В И Я  З А  У Ч А С Т И Е:

 

  1. Всички участници ще трябва да попълнят заявка за участие и в срок до 20.07.2018 г. да бъдe изпратена на имейл адрес: [email protected] Участието си могат да потвърдят и на телефон 0898 572 501.
  2. Във Фестивала могат да се изявят певци, инструменталисти, танцьори, певчески и танцови състави, групи, оркестри и ансамбли от всички области на фолклорните изкуства. Няма възрастови ограничения за участие.

Началото на фестивала е на 18.08.2018 г. (събота) и 19.08.2018 г. (неделя) от 10,30 ч. – 17.00 ч. в местността “Събора” с изглед към красивия язовир “Доспат”.

– Всички участници ще получат ГРАМОТА за участие!

– Всички участници ще получат купон за храна, транспортните разходи са за сметка на участниците!

Телефони за връзка:

0898 572 501 – инж. Светлин Красенов, гл.експерт “Образование и култура”

Откриването на Фестивала на народното творчество е на 18.08.2018 г. от 10:30 часа.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ДОСПАТ ЩЕ ОТКРИЕТЕ НА САЙТА НА ОБЩИНАТА

Facebook Comments