Окръжният прокурор Недко Симов: Работим по всички версии за пожара в Смолян

Работим по всички версии относно възникването на пожара в центъра на Смолян. На този етап не можем да изключим която и да е, заяви окръжният прокурор Недко Симов. 

„Започнали сме действия по разследването вследствие на образувано производство. То ще бъде наблюдавано от Окръжна прокуратура – Смолян. На този етап е твърде рано да се каже каквото и да е като причина за този пожар. По това производство ще се изготвят сложни експертизи – пожарно-техническа, оценъчна. Без експертни изследвания не можем да направим заключения, не можем да вземем решения или да предприемем действия. Сериозно пострадали са имотите на последния етаж“, посочи Симов.

Окръжният прокурор не можа да потвърди дали сградата е застрахована.

„В нея има много обекти, които са на индивидуални собственици, не е известно дали всички са застраховани. Със сигурност има застраховани между тях. Предстои да уведомим всички собственици, защото това е наше задължение в качеството им на пострадали. Те имат права, ако желаят да встъпят в тях и да ги упражнят“, подчерта той.  

По първоначални данни всички имоти на последния етаж са унищожени, но щетите тепърва ще се изчисляват. „Ние ще стъпим на това, което ни дадат експертизите“, обобщи Симов.

Припомняме, че пожарът в бизнес сградата на новия център в Смолян възникна снощи привечер. Сигналът за него е подаден в 19.28 часа. Гасенето му продължи цялата нощ и бе овладян около  06.15 часа тази сутрин.