Опожарена е къща в Устово, потрошен е дом на възрастна жена в Смолян

Малко преди полунощ на петък срещу събота пияният 24-годишен смолянчанин с инициали Н.К. влязъл в частен дом, собственост на 67-годишна жена в Смолян. В нея той счупил холна маса, огледало на портманто, полилей, врата, шкаф, гардероб, стол и други движими вещи на обща стойност около 2000 лв. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Сутринта около 8,40 часа в петък пожарникарите гасили къща в кв. Устово, на улица „Васил Райдовски“, собственост на 53-годишен мъж. Огънят опожарил дървената покривна конструкция, втория етаж от къщата и покъщнината в нея. Вероятна причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди. Щетите от пожара са в процес на установяване.

Пламъците са ликвидирани от един екип с три противопожарни автомобила от РСПБЗН-Смолян и един екип на РСПБЗН-Пампорово. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е започнато в неделя и срещу 20-годишния В.В., изтърпяващ наказание „Лишаване от свобода“ в затворническо общежитие в местността „Герзовица“ към Смолян. Причината е, че между страниците на книга държал три хартиени свитъка канабис с бруто тегло 0,62 грама.

Работата по случаите продължава.