От гимназията по туризъм: Признателността ни е към героите на нашето време

Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров” продължава с инициативата „топъл обяд” в подкрепа на медиците на първа линия от МБАЛ „Братан Шукеров”- Смолян.

При преминаване на обучение в електронна среда от разстояние часовете по учебна и производствена практика ще съчетаем с приготвянето на храната за медиците, казват от гимназията.

Възможностите, които дава образователната платформа на Microsoft Teems, ще позволят на учениците пряко да наблюдават целия технологичен процес в реална работна среда, който се извършва от професионален готвач и преподавателите от професионалната подготовка, като същевременно ще им бъдат поставени задачи за самостоятелна работа по приготвяне на ястия, изпълними в домашни условия, които преди това са имали възможност да видят на живо.

Това, че преминаваме в друг режим на обучение, не е причина да прекъснем тази „мисия на доброто” още повече, че даренията в подкрепа на кампанията набират скорост.

Финансови ресурси, по изхранването на медиците за първата седмица, са предостави лично г-н Недялко Славов – областен управител, който е инициатор на кампанията.

Инициативата се подкрепи от Областната дирекция на ДФ“Земеделие“ в Смолян, която организира събиране на продукти, произведени от земеделските стопани в региона. Екологичната земеделска продукция е вече в учебния ресторант на гимназията. От нея ще бъде приготвено следващото седмичното меню за медиците.

Благодарим на всички земеделски производители, на мандра „Еленка”, на г-н Бойко Златев и на местната общност на с. Могилица, които проявиха щедрост.

Към инициативата се присъединиха граждани от цялата област.

Финансови ресурси, за едномесечно изхранване на медиците, осигуряват Николай и Павлин Белчеви от с.Баните.

Доброто не спира до тук.

Caмo зa двa дни, след популяризиране на кампанията в социалните мрежи и медиите, yчeницитe oт ΠГИ „KapлMapĸc“ – Cмoлян, ycпяxaдa cъбepaт 725 лв. в подкрепа на каузата.

Идeятa възниква от група двaнaдeceтoĸлacници, които членуват в ĸлyб „Зeлeни пpeдпpиeмaчи в дeйcтвиe“ с ръководител г-жа Елмира Косова – Бонкалова. Средствата вече са в сметката на гимназията. 

В подкрепа на доброто се включиха и учениците от Езикова гимназия – Смолян.

„С този жест искаме да изразим благодарност към всички лекари на първа линия, които жертват своя живот, за да спасят нашия”, споделиха младежите, докато депозираха събраните средства.

Благодарим на ОУ „Стою Шишков”- Смолян, за помощта в подготовката и реализирането на кулинарната продукция, на логистиката- ПГ по техника и технологии „Христо Ботев”- Смолян.

Специални благодарности за учениците и учителите от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров” – Смолян, които реализират кампанията.

Със сътворения от тях „кулинарен комплимент”, изразяват цялата си признателност към героите на нашето време – всички медицински работници, работещи на първа линия.