Откриха оръжие и боеприпаси в Брезе след закана от 61-годишен да взриви къща

След закана, че ще взриви младите си съседи в село Брезе е задържан 61-годишен мъж, за който се оказа, че притежава един куп незаконни оръжия и боеприпаси, става ясно от съобщение на полицията.

На 27.09.2020г. в 14:45 часа на тел. 112 е получен сигнал от 36-годишен жител на с.Брезе общ.Девин, че 61-годишния В.Ч. от селото, с който живеят в една къща, в нетрезво състояние е отправил закани, че ще ги взриви.

Незабавно на мястото е изпратен екип от РУ-Девин, който след получена допълнителна информация, открива в помещение под стълбището към втория етаж на къщата огнепроводен шнур, 18 броя по 200 грама патронирано взривно вещество, десет патрона, калибър 9 мм., два старинни револвера с неустановена марка и един пистолет неустановена марка.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

61-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Намерените оръжия и боеприпаси са иззети и е назначена експертиза. Работата по случая продължава.