Отпуснаха пари за пътя към Чудните мостове, общо 3 млн. лева са за областта

Малко над 3 млн. лева отпусна правителството за седем общини от Смолянска област. Доста голяма част от тях са за изплащане на вече извършени дейности по време на минали бедствия, но има и няколко нови обекта.

Община Чепеларе ще получи 273 741 лева за укрепване на срутище по пътя за Павелско и 369 хиляди лева за укрепване на срутищния участък към местността „Чудните мостове“ до село Забърдо.

На община Смолян е одобрена сумата от 754 474 лева, като най-голямата част – близо 318 хиляди, са предвидени за укрепване на подпора по главния път за с. Момчиловци, под къщата са сем. Каневски. Останалите са за възстановяване на разходи, направени по време на бедствия от април и юли 2019 г.

На община Баните ще бъдат преведени 157 610 лева за възстановяване на две паднали подпори в село Оряховец.

На община Мадан са одобрени 678 658 лева за подпорна стена в село Букова поляна и за укрепване на ул. „Яновска“ в участъка преди молитвения дом в Мадан.

Неделино получава 167 хиляди лева за подпора в село Средец.

Утвърдената за Рудозем сума е 608 хиляди лева за укрепване на улица в с. Пловдивци, подпорни стени за гробищата в с. Сопота и за разплащане на аварийно-възстановителни работи по пътища в общината.

На Златоград ще бъдат преведени малко над 47 хиляди лева за възстановяване на извършени вече от общината неотложни разходи по аварийно-възстановителни дейности.