РегионаСпорт

Пампорово прие десетото издание на ендуро предизвикателството “Elevation999”

От 1 до 3 септември родопският ни курорт прие едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона – ендуро предизвикателството “Elevation999”.

За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян се включиха десетки колоездачи от цялата страна, както и представители на Гърция, Италия, Кипър и Финландия. 

Ендуро дисциплината е една от най-интересните в планинското колоездене и търпи бурно развитие през последните няколко години в световен мащаб. Представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните етапи.

Участниците трябваше да се справят с 6 различни трасета с високо ниво на трудност, с множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра и още над 10 километра трансферни отсечки на самоход.

Най-добро общо време от всички състезателни трасета –  23:05.3 минути, успя да постигне Стивиан Гатев от колоездачен клуб „Хоталич“ – Севлиево, който оглави класирането в 3 от 6-те етапа и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категорията мъже „Елит“.

Втори след него само на 6 секунди разлика се класира съотборникът му Йордан Донев. За съжаление падане в един от етапите лиши местния титуляр от Смолянския клуб „Райдърс Юнайтед“ – Стоян Върбанов, от по-добро класиране. Въпреки победата му в три от етапите, той остана на трета позиция при мъжете.

При юношите първи се класира Аспарух Соколов от „MSM Sport Team“ – София, с четвърто най-добро време от всички участници в състезанието. Втори след него се нареди Велин Дойчев, а трети остана Николай Георгиев от „Райдърс Юнайтед“.

В категория Мастър 35+ най-добро време постигна Димитър Николов, а при мъжете на 45 години класирането оглави Бойко Иванов. При дамите първа се класира Венета Захариева, а при участниците с електрически велосипеди най-добре се представи Иво Иванов.

Междувременно в Пампорово сезонът продължава с пълна сила, като отворени до 24-ти септември (вкл.) остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, Приключенски парк Язовира и др.

Петзвездният хотел „Перелик“ обяви специални септемврийски пакети за настаняване с 45% отстъпка до края на летния сезон. Всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me.

error: Защитено Съдържание!