Пиян пастир е блъснал хеликоптера в Павелско с лека кола

61-годишен мъж от Пловдив е задържан за нанесени щети по хеликоптер в чепеларското село Павелско, съобщиха от полицията в Смолян.

Припомняме, че в неделя около 16,25 ч. в РУ-Чепеларе чрез тел. 112 е получен сигнал от 40-годишен мъж от Горна Оряховица – авиомеханик в частна фирма. Сигналът е за това, че е установил щети по базирания на площадка в бившето телеугоително стопанство в Павелско хеликоптер „Enstrom 480 B“, вследствие на удар от неизвестно МПС. В резултат на сблъсъка е повредена селскостопанска система за обработване на гори „Isolair 3900-480 Innovator II“. Щетите още са в процес на изясняване.

В резултат на полицейското издирване се установява, че 61-годишен пастир на кози в обор, близо до площадката с хеликоптера, пили алкохол с работник от съседен гатер.

Двамата се качили в лек автомобил „Пежо 106“ като зад волана бил пастирът. В опит да потегли напред колата се удря в хеликоптера и поврежда системата за обработване на гори, закрепена на него.

След инцидента двамата мъже напускат местопроизшествието и се укриват до момента, в който не са установени и единия от тях – задържан. Работата по случая продължава, допълват от ОД на МВР – Смолян.