Смолян

Плевенчанин оглави Областната дирекция на МВР в Смолян

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на ОДМВР-Смолян е назначен старши комисар Цветан Михайлов Цанков. Пред  ръководния състав на дирекцията той бе официално представен от заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Новият директор на ОДМВР-Смолян представи пред колегите си основните приоритети в работата си – пътния травматизъм, битовата престъпност, както и темата с домашното насилие.  

Старши комисар Цанков сподели, че приема работещ екип на ОДМВР-Смолян и целта му ще бъде надграждане на постигнатите резултати и подобряване средата за сигурност на територията на Смолянска област.

Старши комисар Цветан Михайлов Цанков е роден на 19.04.1966 г. в гр. Плевен. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново, има магистърска степен по „Стопанско управление и мениджмънт“ от УНСС. През 2000 година постъпва в системата на МВР като разузнавач в сектор „Икономическа полиция“ в 6-то РУ на СДВР. През 2007 г. е преназначен в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“  в ГДНП – МВР. От 2015 г. на ротационен принцип е председател на междуведомствения координационен център в ГДБОП.

На снимката отдясно-наляво: Зам.-министър Кирил Ценкин, новият директор на полицията в Смолян Цветан  Цанков и досегашният й шеф Костадин Пачеджиев

error: Защитено Съдържание!