Бизнес

Поддръжка на пътищата в Смолянско за над 66,6 млн. лв.: Кой взе поръчката?

Агенцията „Пътна инфраструктура“ определи консорциум „Ремонт и поддържане – Смолян 2023“ през следващите четири години да поддържа държавните пътища в областта. За целта са предвидени над 66,6 млн. лв. без ДДС.

Справка в „Апис Регистър+“ сочи, че 90% дял в консорциума притежава фирмата „Строй Инвест Груп 2“ ЕООД (Пловдив) на 40-годишния Калоян Пеев. От 2019-та той е собственик и на дружеството „Роуг 1“, което през последните пет години изпълняваше тази поръчка в нашата област.

Свлачище по пътя Мадан-Смолян близо до с. Подвис. Сн.: Архив „Пламък.бг“

Останалите 10% от консорциума са на „ПСТ Груп“ ЕАД (София). Дружеството преди шест месеца е било придобито от „ПСТ Холдинг“ – еднолична фирма на финансиста Явор Ачев, учредена през юни месец миналата година. На практика Ачев вече е едноличен акционер в „ПСТ Груп“.    

Решението за избор на изпълнител е взето на 24 април. Би трябвало да е изтекъл срокът за обжалване пред КЗК и протест не е постъпил.

В процедурата е участвала държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, но тя е отстранена. На второ място е класиран консорциум с водещ партньор „ИСА 2000“ на Юлиян Инджов и фирмата „Мегаинвест – Холд“ ЕООД.

Ангажимент на избрания изпълнител ще са строително-монтажни работи за поддръжка на републиканските пътища от втори и трети клас – междуобластни и междуобщински.

Задачите включват текущ ремонт, зимно, текущо и превантивно поддържане, аварийни ремонти при свлачища, срутвания, изравяния, разрушения на мостове и др.

error: Защитено Съдържание!