Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Полицията: Административни услуги в МВР само срещу платени глоби

Проверка на всички лица за невръчени електронни фишове и неплатени глоби по Закона за движението по пътищата ще се прави задължително за всички видове административни услуги в МВР, съобщиха от полицията в Смолян.

В това число влизат издаване на български лични документи, услуги по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, по Закона за частната охранителна дейност и др.

Мерките са утвърдени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Те са във връзка със зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия с множество загинали и ранени.  Целта е да се подобри безопасността на движението и да се постигне необходимият превантивен ефект от налаганите санкции по ЗДвП.

Преди извършване на административната услуга ще бъде извършвана проверка на лицето, заявяващо услугата. И при наличие на неплатени глоби, то ще бъде поканено да плати. Когато заявителят е пълномощник, и той ще бъде проверяван за невръчени електронни фишове. Ако има такива, ще му бъдат връчени.

От полицията съобщават, че е активиран портал за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи.

На адрес e-uslugi.mvr.bg всеки може да провери за наличието на неплатени глоби и ако желае, може да плати задълженията си по електронен път.

Справка може да се направи по номера на свидетелството за регистрация на МПС, както и по ЕГН на лицето.

Facebook Comments