ПРАВО НА ОТГОВОР

Уважаеми дами и господа, във Вашите медии бе публикувана платена публикация на ПП ГЕРБ на 14 октомври, в която се цитира кмет на Виево Венко Палчев, която накърнява доброто име на Движението за права и свободи, с което не само не сме съгласни, но изразяваме силното си възмущение от случващото се.

В материала има цитат: Πaлчeв пoдчepтa, чe e cилнo aфeĸтиpaн oт cpeщaтa c ĸaндидaтитe нa ДΠC, нa ĸoятo пo дyмитe мy ce ĸaзaли мнoгo нeиcтини.

Какво има предвид с тези думи обаче не става ясно. Да, ние проведохме предизборна среща в с. Виево с местното население. Да, ние съвсем отговорно заявихме нашите намерения за управление на Община Смолян, ако хората ни гласуват това доверие. Представихме си управленската програма, след което всеки присъстващ имаше право да задава въпроси, да споделя мнение, включително и г-н Палчев. Да, той взе думата и публично благодари на съветниците на ДПС, от които е получил съдействие за получаване на средства за ремонт на инфраструктура във с. Виево. Той отговорно заяви, че най-тежките проблеми в селото са решени, като изказа готовност да дебатира по този въпрос с възразилите. След това последва мощно възмущение в залата от мъж, жител на селото. Той публично опонира на г-н Палчев и заяви пред всички, че казаното от кмета не отговаря на истината и, че в махалата, където живее мъжът не е направено нищо. Вместо да се опита да го опровергае, както беше обещал, г-н Палчев не го направи. Ние като домакини се опитахме да тушираме напрежението и го направихме. Да, на срещата се изказа и друг жител на селото, който изрази тревогата си от доста проблеми в населеното място, като проблеми с водоподаването, както и трудният достъп до домовете на хората по някои от улиците, което е голямо препятствие за местните да се снабдяват с дърва за огрев и прибиране на селскостопанската си продукция. Ако имате предвид, че това са неистини, то искаме да уточним, че тези хора не са част от екипа на ДПС нито са членове на партията, а жители на с. Виево и преки наблюдатели на работата на г-н Палчев. Защо кметът на селото не изказа това становище по време на срещата?

Да, г-н Аршински показа официална справка получена от община Смолян, че за първите 10 месеца на 2018г. на сметосъбиращата фирма в община Смолян са възложени и платени над 12000.00 лв. за дейности по почистване на населеното място. И г-н Палчев изказа възмущението си от този факт,  и че той не е запознат с това. Но ако има такъв проблем, то той е между кмета на с. Виево г-н Палчев и кмета на община Смолян, но не е проблем на ДПС!

Във въпросната публикация има още един цитат от г-н Палчев.:

„Дa ce пoвтapя нeпpeĸъcнaтo нa xopaтa, ĸaĸвo e cтaнaлo в Maдaн и Pyдoзeм – дoбpe, cтaнaлo e. Cмoлян ĸaндидaтcтвa нa двa пъти, ĸмeтoвeтe пpaвиxмe пoдпиcĸи и ĸaĸви ли нe гимнacтиĸи caмo и caмo дa влeзeм пo Πpoгpaмaтa зa ceлcĸитe paйoни. He cтaнa. Toвa нe зaвиcи oт г-н Meлeмoв, нитo oт мeн, нитo oт ĸoйтo и дa e ĸмeт. Hиe щe тpябвa дa ce cъoбpaзявaмe c тoвa, ĸoeтo имaмe, нo нa вcичĸи пpaви впeчaтлeниe, чe Bиeвo ce пpeoбpaзи, чe e чиcтo и пoдpeдeнo“, зaяви Beнĸo Πaлчeв.“

От него става ясно, че въпросният кмет не е наясно с материята, по която се опитва да вземе становище, но това е негов проблем.

Да се омаловажава работата на двама общински кметове с два мандата зад гърба си на ДПС /Мадан и Рудозем/, обаче не можем да се съгласим. Да, станало е г-н Палчев благодарение на ДПС. Тези две общини са преобразени и ще ги даваме за пример, защото това е модела на рабата, който искаме да въведем и в Община Смолян. Не трябва с лека ръка да се пренебрегват усилията и работата на екипа на ДПС, защото това са доказани хора, които заслужено получават уважението на местното население.

Изводите за поведението на г-н Палчев, който в присъствието на кандидатите за кметове и общински съветници от различните политически сили изразява хвалебствия, а зад гърбът им говори подобни неща, оставаме на уважаемите Ви читатели.

Предизборен щаб на ДПС – Смолян

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Facebook Comments