През уикенда Пампорово-Мечи чал приема националния шампионат по спускане

Летния сезон в родопския ни курорт продължава до 5-ти октомври

На 19-20 септември под връх Мечи чал ще се проведе едно от най-важните и очаквани събития в планинското колоездене, а именно държавният личен и отборен шампионат по спускане за 2020 година.

В надпреварата ще се включат над 100 участника от всички краища на България, а кои са най-бързите ще определи 3500-метровото трасе над Чепеларе. Това е най-дългото трасе за спускане в България, по което се провеждат състезания от Българските колоездачни серии и включва множество скоростни и стръмни участъци, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия.

„Мечи чал DH” освен държавен шампионат ще бъде и трети кръг от „Виваком Даунхил Серии“ 2020, които продължават до края на октомври и предстоят още две спирки –  Витоша и Петрич. Победителите в шампионата ще получат точки, които ще бъдат определящи при избора на национален отбор за участието на България в Световния шампионат от 5 до 11  октомври в Леоганг, Австрия.

През цялото лято в Пампорово се проведоха още множество интересни събития, като  мотото на Лято 2020 бе „Движи се, дишай, споделяй!“ с основаната цел да се накарат повече хора да се движат и спортуват на чист въздух на открито в планината.

От Пампорово АД обявиха, че летния сезон ще продължи до 5-ти октомври, като дотогава лифтовете и основните атракциони и хотели в курорта ще продължат да работят без почивен ден.  След тази дата ще се премине в „Сезон Есен“, за който съвсем скоро ще може да се получи допълнителна информация на www.pamporovo.me