Разкриха извършителите на побои и грабежи в Смолян

Криминалисти от Районното управление в Смолян разкриха извършителите на два грабежа, регистрирани на вчера и днес в областния град.

На 30.06.2021 г. в РУ- Смолян е постъпила жалба от 34 годишна смолянчанка, за това, че малко след полунощ 29-годишен смолянчанин ѝ нанесъл удари с ръка, след което ѝ отнел портфейл със сумата от 600 лв., лична карта и мобилен телефон.

Незабавно след получаване на сигнала са планирани и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа.            

Днес е постъпил сигнал на тел.112 за възникнал скандал между трима смолянчанин на възраст съответно 20, 34 и 40 години, като и тримата са били под влиянието на алкохол.

Скандалът, станал в квартирата на единия в кв.Райково, прераснал в побой, при който 34-годишния смолянчанин получил тежки травми по тялото и са му отнети 50 лева.  Пострадалият е  транспортиран в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД гр.Смолян и е настанен за лечение. Двамата извършители на деянието са задържани за срок до 24 часа.

По двата случая е уведомена прокуратурата и са образувани досъдебни производства.  

Междувременно вчера е започнато бързо производство срещу 42-годишен затворник от Пловдив, защото държал в стаята си забранени вещества – суха тревна маса с бруто тегло 5.40 грама, реагираща на „екстази“.