Смолян

С готвач от Смолян: Софийски хотел е първият у нас в престижния туристически гид „Мишлен“  

С готвач от Смолян петзвездният хотел InterContinental Sofia влезе в престижния туристически гид „Мишлен“. Ангел Жуков (най-вляво) е senior chef de partie или зам.-главен готвач в ресторанта, заради който първият български  хотел е в „Мишлен“.

Щателната оценка от независими експерти е провеждана през последните четири години.

Хотел InterContinental Sofia е носител на най-много международни награди у нас. Той е „Водещ хотел на България“ за последните шест години и „Най-луксозен хотел в Източна Европа“ за последните пет според едни от най-престижните световни класации – World Travel Awards и World Luxury Hotel Awards.

Сега той се нареди и сред най-високо оценените обекти по света.

Ангел Жуков е от Смолян, с над 20 години стаж по специалността. Бил е главен готвач в Шотландия, Австралия, Англия, в ресторантите на няколко големи хотелски вериги. Завършил е ВИП-академията за готвачи и може да бъде главен готвач по целия свят.

Включването на InterContinental Sofia в тази престижна селекция е поредното признание за високото ниво на обслужване и несравним лукс, който предлага хотела от световната верига в българската столица. „Мишлен“ е емблематична марка, а включването ни в техния гид е равносилно на печат за одобрение от най-взискателните ценители в индустрията. Това е не просто престиж за нас като бранд, но и признание за България като цяло – позиционирайки страната като дестинация, предлагаща хотелски услуги на най-високо международно ниво“, коментираха от мениджмънта на хотела.

„Мишлен“ е международно разпознаваем еталон за качество, като признанието за хотелите е форма на продължение на традицията в отличаването на ресторантите. От април 2024 г., подобно на познатите „звезди“, гидът на „Мишлен“ въведе и системата „ключ“, която е насочена към хотелите.

Те ще бъдат отличавани с един, два или три ключа, а държавите, включвани в тази класация, ще бъдат обявявани на отделни времеви партиди. Новото отличие има за цел да оцени хотелите отвъд предлаганите от тях основни удобства, като поставя акцент върху техните ресторанти, дизайн и обслужване.

Гидът включва хотели от целия свят, избрани по редица критерии, сред които архитектура и дизайн, качество на обслужването, постоянство на предлаганата услуга, уникалност на дестинацията, комфорт на гостите, ниво на поддръжка, индивидуален характер, съотношение между цена и качество.

За InterContinental Sofia

Той e част от InterContinental Hotels Group (IHG®) – водеща компания в хотелиерската индустрия, с повече от 6 000 хотела в над 100 страни. Хотелът е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД, Пловдив. Негови собственици са други две пловдивски фирми – „Орбиас“ на Атанас Петров и „Солатер“ на Антон Щерев. Той предлага неповторимо изживяване и спиращи дъха гледки към катедралата „Св. Александър Невски“ и Витоша.

error: Защитено Съдържание!