С инвестиция от 35 млн. лв. ремонтират 41 км отсечка Соколовци-Баните

Започна цялостният ремонт и рехабилитация на стратегическия за община Баните път Соколовци-Момчиловци-Виево-Славейно-Петково-Баните до границата на областите Смолян и Кърджали, съобщи кметът на Баните Павлин Белчев.

Асфалтирането е финансово обезпечено от Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще предостави на жителите на общината и на нейните гости не само възможност за комфортно пътуване по най-важната пътна артерия, която ни свързва с най-близките големи градове, но и ще способства за развитие на туризма и местния бизнес, казва още кметът.  

Рехабилитацията на пътя Соколовци-Баните до границата между Смолянска и Кърджалийска област е на стойност 35 млн. лв. с ДДС.

Заданието е възложена допълнително на ДЗЗД „Пътно поддържане Област Смолян“, като участници в консорциума са „Грома Холд“ ЕООД и „Роуг 1“ ЕООД.

Консорциумът има сключен 5-годишен договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ от ноември 2019-та за превантивно, текущо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на републиканските пътища в Смолянска област.

(Снимките са от границата между Кърджалийска и Смолянска област)