С отлични условия за ски и сноуборд Пампорово-Мечи чал посреща Световния ден на снега

На 20 януари в 45 държави на 5 континента и общо над 250 различни локации ще се отбележи  Световния ден, от който за поредна година и Пампорово ще бъде част.

По случай празника в курорта ще се организират много и най-различни забавни и спортни събития с много награди, настроение, хубава музика и приятни изненади.

Събитието ще се проведе тази неделя на плац „Студенец“ от 10,30 часа сутринта и всеки е добре дошъл. Една от основните мисии на Световния ден на снега е да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятния и забавен начин. Именно това и ще се случи на 20 януари в Пампорово. 

В момента курортът предлага отлични условия за ски и сноуборд, като цялата ски зона и всички съоръжения работят с пълен капацитет, а снежната покривка в Пампорово-Мечи чал е между 90 и 150 см. Всички писти са в отлична форма, включително и трасето за ски бягане, а от другата седмица започва и изграждането на специализиран „Снежен парк“ за ски и сноуборд фрийстайл дисциплини, съобщиха от „Пампорово“ АД.

Междувременно в курорта тече трескава подготовка и по едно от най-големите събития в страната ни тази зима – домакинството на конгреса на Интерски. Към момента участие в мащабния форум са заявили над 1000 делегати от 35 нации. Събитието ще се проведе между 17 и 23 март и в него ще се включат някои от най-добрите и опитни ски и сноуборд инструктори в цял свят.

От „Пампорово“ АД информираха също, че в момента всички гости на курорта могат да се възползват от промоционални цени на пакетите за настаняване през февруари с до 40% отстъпка за някои от най-големите и популярни хотели в курорта, а повече информация за всички актуални оферти могат да намерят на www.pamporovo.me.