С поговорки призовават да се пази чиста заобикалящата среда в Смолян

Нови табели с послания поговорки поставиха в Смолян млади изследователи за младежко развитие и актьори от Родопския драматичен театър, съвместно с „BG Бъди активен“, местната комисия за борба с противозаконните прояви на малолетни и непълнолетни и община Смолян.

След успешно реализираната инициатива младите хора се надяват те да внесат голяма доза позитивизъм и още по-голяма доза чувство за лична отговорност спрямо заобикалящата ни среда, посочи кметът на Смолян Николай Мелемов.

Жителите на град Смолян се сдобиха с креативни и поучителни табели, които ще се поставят на различни места из областния град, като целта е да допринесат за повече отговорно отношение сред местните жители, относно изхвърлянето на отпадъци.

Поуките и съветите, поднесени по забавен начин, целят да напомнят на хората за тяхната отговорност за опазването на околната среда и за това, че именно от тях зависи поддържането на местата, които обичат да посещават чисти и приветливи.

Дизайнът на табелите са по идея на победителите в конкурс, организиран в рамките на проект ”Партньорство за красива и чиста България” – част от дългосрочната програма „Място България“, допълват от общината.