Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Сътрудничество за дуално обучение с механотехникума в Смолян иска EVN  

Сътрудничество за дуално обучение с Професионалната гимназия по техника и технологии (бивш механотехникум) в Смолян търси EVN.

Пред областния управител на Смолян Недялко Славов председателят на УС на EVN Робърт Дик, зам.-председателят Калина Трифонова и Константин Величков – член на ръководството на EVN, заявили готовността си за реализирането на тази практика в Смолян и в други градове на страната.

Инвестиционната и ремонтна програма за 2017 година на  EVN България в област Смолян е на стойност от 5.2 млн. лв., което възлиза приблизително на 100% изпълнение на планираните инвестиции, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Вследствие на обновената електропреносна мрежа и монтирането на електромери с дистанционно отчитане, технологичните разходи през 2017 година са намалели до 8,2%.

Срещата с представители на EVN в областната администрация

От дружеството декларирали готовност за предстоящия зимен сезон, като уверили, че са направени инспекции на всички съоръжения, осигурени са необходимите просеки за достъп и бързо реагиране при възникване на аварии.

Специалното оборудване и автомобилният парк за нуждите на дружеството са подготвени за зимни условия, осигурени са и дизелови генератори.

Представена била концепцията на EVN за кабелиране на въздушни електропроводи на територията на област Смолян като мярка за намаляване на аварийността.

Представителите на дружеството уверили областния управител, че работят за развитие на свободния пазар на електроенергия в България, което ще доведе до значителна оптимизация на потреблението, конкуренция между регулаторите и либерализиране на пазара.

Според тях забавянето на този процес се дължи на липсата на функциониращ пазар за покупки на енергия и по-ниски регулярни цени за бизнеса от 01.07.2017 година при възходящ темп на цените на свободен пазар.

Facebook Comments