Сдружение за борба срещу бракониерството и властта в Смолян искат участък от 19 км по река Черна да мине в режим хвани-пусни

Пловдивското сдружение „Олимпик 2002“ и местната власт на Смолян официално си подадохме ръце, съобщава Петър Янев от риболовното сдружение, чиято мисия е борба с бракониерството в България. 

Бъдещата съвместна работа ще гарантира развитието на река Черна като предпочитана дестинация от риболовци от цяла България, а защо не и от чужбина. За да се задържи стабилна популацията на балканска пъстърва, от сдружението са поискали от Министерството на земеделието, храните и горите участък от 19 километра да премине в режим хвани-пусни. 

В района на помощ на ИАРА и РИОСВ ще са над 20 доброволеца на сдружението, които ще са “армията на терен” и ще подават своевременно сигнали за замърсявания и недобросъвестни риболовци. Предстоят съвместни акции за почистване подкрепени от местната власт и регионалното звено на РИОСВ. Най – вероятно това ще е съвсем скоро, още месец април. Предстоят акции по зарибяване с балканска пъстърва и опазване на река Черна, посочва Янев.

Той благодари на областния управител Недялко Славов, както и на всички институции, участвали в срещата и съпричастни на тяхната кауза. 

Ако искате да сте част от фронта за борба с бракониерството, можете да ги подкрепите!
BAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ „Олимпик 2002“
Основание: дарение/благотворителност – за гр. Смолян 
За по-лесно превеждане на дарения може да използвате и PayPal акаунт на адрес: [email protected] 
За всяко дарение ще бъде издаден документ от сдружението