Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Семейство спипа непознати в къщата си в Кожари

Мъж и жена се връщат в петък вечерта от Устина в родната си къща в граничното село Кожари и откриват двама непознати, настанили се в дома им. Мъжете ползвали къщата като своя – яли са и спали там като стопани.

Виждайки, че колата паркира отпред и започват да свалят багаж, явно собствениците на този дом, двамата побягват уплашено. Стопаните подават сигнал в полицията, но и с кучета не могли да ги издирят.

Местни хора разказаха, че даже оръжие било намерено там. Хората се чудят дали двамата неканени гости са бегълци, бежанци или просто нахалници.

Семейство Толумови от дълги години се изнесли в пловдивското село Устина. Върнали се за уикенда да си нагледат къщата, когато открили, че в къщата им живеят двама непознати.

Кметският наместник на Кожари Олег Бачков отказа да даде каквато и да е информация, за да не попречи на разследването. Каза само, че къщата му е комшийска.

„Да, има такъв случай. Семейството се връща в къщата си и сварва двама непознати мъже, които, уплашени, веднага побягват. Колегите от „Гранична полиция“ са получили първи сигнала, тъй като е близо до границата. Ние също сме уведомени, извършихме проверка още същата вечер и на следващия ден в района. Не са установени тези хора“, заяви за „Пламък“ директорът на полицията в Смолян комисар Николай Димов.

По линия на сътрудничеството с гръцката полиция в Промахон е направен извод, че по външно описание бегълците отговарят на някакви хора, които живеят в Гърция – овчари или говедари.

Димов е бил уведомен още същата вечер – към 21 часа. Веднага вдигнал служителите на крак. Търсенето продължило до 2,30 часа през нощта.

На следващата сутрин, когато премиерът Бойко Борисов беше в Девин, търсенето продължило със следови кучета, но не могли да открият бегълците.

„Няма информация на какъв език са говорили. Били са двама мъже. За видима възраст не са дадени сведения. За оръжие, че е намерено, е селската мълва вече“, посочи комисар Димов.

„Извършваме проверовъчни действия, понеже освен че са били в къщата, няма извършено престъпление на практика. Ние не знаем дали са се настанили или тъкмо са влезнали. Затова искахме да ги установим. В крайна сметка покрай границата ни шетат разни хора, затова хвърлихме повече сили да ги установим, но колегите изразиха мнение, че още същата вечер са минали границата“, коментира директорът на полицията.

Той подчерта, че няма щети в къщата, не е посягано на стопаните, в противен случай щели да образуват досъдебно производство и да извършат полицейско разследване.

Facebook Comments