БизнесРегиона

Сертификат за инвестиция клас А с нов завод в Асеновград получи „Амер Спортс“ – Чепеларе

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев връчи 18-ия сертификат за инвестиция клас „А“на компанията „Амер Спортс България“ ЕООД. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света и е част от „Тракия икономическа зона“. Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Завод за производство на ски“ в Асеновград, където ще бъдат открити над 100 нови работни места. Планираната инвестиция е на стойност 10,5 млн. лв.

Заводът на „Амер Спортс България“ ЕООД в Асеновград е втори на компанията у нас, първият е в Чепеларе. Очаква се производството да започне във втората половина на тази година, каза Николай Димитров, ръководител на проекта. Там ще се произвеждат продукти на основните брандове като Atomic и Salomon.

От 2 август 2022 г. до края на 2022 г. Министерството на иновациите и растежа е изплатило близо 19 млн. лв. за насърчителни мерки във връзка с изпълнението на сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите инвестиционни проекти.

„Когато влязох в кабинета на министерството, заварих 0 лв. изплатени за насърчителни мерки по инвестиционни проекти. В максимално кратък срок успяхме да се активираме и да изплатим на ключови работодатели 19 млн. лв. за пет месеца“, заяви Пулев.

error: Защитено Съдържание!