Скали затиснаха машина близо до Триград, хората в нея оцелели на косъм

Скали и дървета затвориха тази сутрин пътя към девинското село Триград почти до обяд. Селото е много посещавано от туристи във всички сезони, тъй като там е известната пещера „Дяволско гърло“.

„Към 6 часа сутринта машината от Гьоврен е минавала, за да изчисти камъните по пътя към село Триград. В същото време точно след моста преди „Османов вир“ върху тях се срутват дървета с камъни и ги затискат. Греблото е счупено, предната гума е деформирана, двигателят е счупен. Хората в машината са се отървали на косъм. Дървото е паднало точно върху тях, а камъни са затиснали греблото “, разказва кметът на Триград Емо Гогушев.

Към десет часа били докарани два трактора – по един от Триград и от Девин, които разчистили камъните, отстранили машината и освободили за движение участъка.

Гогушев е избран за кмет на последните местни избори. Той вече е написал докладна до общината с идея да се мисли за алтернативен път към Триград – в посока към Ягодина и Смолян.

„Защото  хората пътуват всеки божи ден, посрещаме много туристи. Трябва да имаме алтернативен достъп. Проблемът не е от вчера, а от десетки години. Идвали са алпинисти и са обрушвали около тунела – рисковите райони. Но то е нещо грандиозно, голяма част от пътя до Триград е заобиколен от скали, едва ли обследване и обрушване е решение“, посочи Гогушев.

Facebook Comments