Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Смолян побеля от градушка

Град се изсипа над Смолян в продължение на близо час, гарниран със светкавици и гръмотевици. Улиците и сградите побеляха като през януари. Смолянчани останаха задълго там, където ги е сварила градушката. Малцина посмяха да излязат под ударите на зърната. Повечето предпочетоха през прозорците или под закрилата на навесите да поснимат „резултата“, а някои даже пожелаха да си направят селфи на фона на падащите ледени топчета. 

Чистачките на колите не смогваха да се задвижат от натрупания по стъклата тежък бял покрив. По улиците бързо се образуваха коловози. Някои си бяха оставили колите под мостове и надлези от страх да не се почнат да падат по-едри ледени парчета и да им счупят стъклата.

Когато автомобилите вече се разтръгнаха по-смело, по улиците се спускаха реки от вода, примесена с градушка. Чадърите със сигурност не успяваха да помогнат на пешеходците да се приберат сухи.

Засадените площи са целите в бяло, вероятно поразиите по посевите ще са много.

Facebook Comments