Региона

Смолянските училища могат да въведат ново програмиране и дигитални науки 

До 26 април училищата могат кандидатстват за безплатен достъп до платформата Буки.bg и 15 нови програми, които могат да използват през следващата учебна година

Училищата от Смолян и областта вече могат по-лесно да предлагат на своите ученици нови програми и предмети по актуални теми като програмиране и дигитални науки. Това е възможно чрез новата образователна платформа Буки.bg, която дава достъп на училищата до 15 готови цялостни програми, разработени уроци и материали, създадени от образователните организации „Училищна Телерик Академия“ и „Технократи“.

150 безплатни абонамента за училища в цяла България

Всички общински и държавни училища могат да кандидатстват за безплатни училищни абонаменти за Буки.bg и да въведат нови образователни програми още през следващата учебна година. За целта училищата трябва да попълнят формуляр за кандидатстване до 26 април на сайта www.buki.bg.

Ученици – Телерик Академия

Първите 150 училища, които попълнят формуляра, ще получат безплатен едногодишен абонамент, благодарение на дарители и партньори на „Училищна Телерик Академия“.

“Качественото учебно съдържание е ключово за подобряване на образованието и изисква постоянна адаптация, за да отговоря на нуждите на учителите и учениците. Често учителите нямат времето и ресурсите да създадат нови учебни материали и програми по актуални теми, които да отговорят на интересите на учениците. Затова създадохме Буки.bg”, споделят Петър Шарков и Ивайло Бонев, изпълнителни директори на „Училищна Телерик Академия“.

Как платформата помага на училищата и учениците

Буки.bg осигурява достъп на училищата до напълно разработени авторски образователни програми с фокус върху дигитална грамотност, зелени технологии, програмиране и ключови умения за успешна реализация на учениците. Програмите могат да бъдат въведени в училище като допълнение към общообразователните предмети, като факултативни и избираеми дисциплини или извънкласни дейности и занимания по интереси.

Платформата подкрепя училищата да използват новите програми като осигурява всички необходими материали и насоки за учителите, за да могат уроците да отговорят на нуждите и интересите на ученици.

През учебната 2024-2025 г. ще са достъпни 15 програми, подходящи за ученици от III до XII клас и училища с различни профили и специалности. Програмите са разработени от експерти с опит като преподаватели и са провеждани в школи и училища в страната.

Учителите споделят, че програмите са интересни и увлекателни за учениците, а материалите са добре подготвени и изискват минимална адаптация и усилия за преподаване.

Буки.bg надгражда над 15-годишния опит на „Училищна Телерик Академия“ и „Технократи“ в разработването на съвременни програми, по които са обучени над 25 000 ученици в цяла България.

От януари екипите на двете образователни организации работят заедно, за да засилят ефекта от своята работа и заедно да предложат по-голямо разнообразие от възможности за ученици, училища и учители в цялата страна.

Платформата се реализира благодарение на стратегическо партньорство с Фондация „Америка за България“ и с подкрепата на общини, компании, частни дарители и партньори.

„Училищна Телерик Академия“ в Смолян и областта

„Училищна Телерик Академия“ е лидер в провеждането на образователни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от III до XII клас. През последните пет години организацията е обучила близо 350 деца и младежи от област Смолян през своите безплатни школи в Смолян, Доспат, Златоград, Рудозем и Девин.

За контакти и допълнителна информация:
Павлина Радославова,
Маркетинг мениджър на „Училищна Телерик Академия“
Тел. 0885356075
Email: [email protected]

error: Защитено Съдържание!