Собственикът на станцията за електромобили купи атрактивен имот до МБАЛ в Смолян

42-годишният бизнесмен от Димитровград Калин Стойчев е новият собственик на атрактивния имот до областната болница в Смолян. Покупката на имота, който се намира между булевард „България“ и лечебното заведение, е станала чрез едноличната му фирма „Финес- 2“ през месец април.

Данните за сделката в Имотния регистър

Припомняме, че през месец февруари 2021 местният парламент одобри предложението имотът с площ 2157 кв. метра да се продаде чрез публичен търг с тайно наддаване, с начална цена 157 460 лева.

За 2019 г. веригата месарски магазини „Финес“ попада в Топ 100 на класацията Регал – за най-големите търговци на дребно в България. Тя калкулира 20% ръст на нетните приходи в сравнение с предходната година. Даже е на втора позиция след Lidl.

Дружеството е регистрирано в Димитровград и се занимава с производство, преработка и продажба на месни продукти. Веригата със сигурност включва два магазина в София (до Окръжна болница и в кв. Слатина), един в Стара Загора (на ул. Кольо Ганчев) и един в Димитровград (на ул. „Трети март“), но не е изключено да има и други.

Магазинът „Финес“ в Стара Загора

Общите приходи, според годишните доклади за дейността на дружеството и финансовите отчети, нарастват за 2019 г. с почти 20% до 38.4 млн. лева.  Предишната година ръстът на приходите е бил 12%. Средно-списъчният състав на персонала към края на годината е 110 души. Печалбата, след облагане с корпоративен данък, се увеличава от 2.36 млн. лева на 3.49 млн. лева.

Калин Стойчев има участие и в други фирми, той е също в Управителния съвет на Асоциацията на собствениците на електромобили в България.

Именно неговото дружество „Финес-2“ поиска от местния парламент и получи съгласие през август миналата година да постави в Смолян бързо зареждаща станция за електромобили.