Спектакъл на Петър Тодоров и Десислава Минчева отива на международен театрален фестивал

Най-новият спектакъл – Кълбо“ (част трета), дело на Центъра за изкуства „За Родопите“, ще участва в Международния театрален фестивал „Куклени дни в Малмьо“ – Швеция.

Представлението е предвидено в Театър „Барненсен“ в Малмьо на 31 октомври 2021 г. Наскоро той получи наградата за музика на Международния фестивал за куклен театър за възрастни“ – „Пиеро“.

Автор и режисьор на моноспектакъла на Десислава Минчева е Петър Тодоров, сценографията е на Стафан и Енид Бьорклунд от Швеция, костюмите са на Николина Костова-Богданова, а музиката е написана от Милен Апостолов по мотиви на „Болеро“ на Морис Равел.

Участието се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Друг награждаван спектакъл на Петър Тодоров с Десислава Минчева в главната роля също ще вземе участие във фестивала в Швеция с представление на 30 октомври. Това е спектакълът – носител на наградата „Икар“ за най-добро куклено представление през 2019 г. и носител на 3-те главни награди на Международния фестивал „Двама са малко, трима са много“ през 2019 г – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ на Държавен куклен театър Бургас.