Спират за 6 дни пътя Соколовци-Смолян

Спират за шест дни изцяло движението по участъка между Соколовци и Смолян, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От 9 часа утре – 15 декември, до 9 часа на 21 декември (сряда) се затваря за движение второкласният път Соколовци – Смолян в участъка от митницата в гр. Смолян до кръстовището със светофарната уредба в квартал „Устово“.

Спирането на трафика е поради извършването на строителни работи, част от Главната пътна комуникация на Смолян.

До 9 часа на 21 декември в отсечката ще бъдат пропускани само автобуси на градския транспорт и автомобили със специален режим на движение.

По време на ограничението трафикът ще преминава по обходен маршрут Смолян – Пампорово – Проглед – Соколовци и обратно. През този период отпада забраната за движение на товарни автомобили над 3,5 тона по третокласния път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на сигналистите в участъка от пътя.

Очаква се до тогава да се реализира фоналната фаза по изграждането на околовръстния път на областния град.

Инвестицията в него е на стойност над 27,7 млн. лева. Възложител на обекта е  Агенция „Пътна инфраструктура”, а изпълнител – „ИСА 2000” ЕООД – София, с управител инж. Юлиян Инджов. Строителния надзор е ангажимент на софийската фирма „Пътинвестинженеринг” АД.

Със строителството на пътната отсечка ще се осигури връзка на път II-86 Асеновград – Смолян и път III-866 Смолян – Рудозем като се избягва преминаването през кв. „Устово“ на гр. Смолян. Строителните дейности се изпълняват при пълна мобилизация.

 

Facebook Comments