Среща с бизнеса в края на годината проведе кметът на Златоград

Среща с бизнеса проведе кметът на Златоград Мирослав Янчев. Тя е традиционна за края на всяка година от началото на мандата му.

Кметът Янчев запозна гостите с възможностите за развитие на община Златоград в мандат 2019-2023 г. Акцентите, които бяха поставени, са в сферата на икономическото развитие, образование, здравеопазване, социална политика, разширяване и изграждане на нови зони за обществено ползване, обновяване на спортната база и др.“, съобщиха от местната администрация.

Градоначалникът благодари на присъстващи, защото това според него е гаранция за ангажираността им към предизвикателства, пред които ще бъде изправена община Златоград.

„Бизнесът винаги е оказвал положително влияние върху развитието на местната общност и икономика и е бил коректен партньор на местната власт за постигане на целите и приоритетите в общината ни“, каза Янчев.

По думите му успешното партньорство между бизнес и местна власт е ключът към постигане на положителни и устойчиви резултати за общината.

На срещата бяха отличени бизнес-идеи и предприемачески активности в шест категории, призьорите в които бяха определени чрез гласуване в социалната мрежа.

Победителите получиха плакети за приноса им в развитието на родния край.

В категория „Млад предприемач” бяха номинирани сладкарница „Вивиан”, Архитектурно студио „АВВА”, „Бърза закуска Кетипови” –  Старцево, салон за красота „Елеганс”. Най-голям брой гласове получи сладкарница „Вивиан” – 37,1% от вота.

В категория „Бизнес партньор при популяризирането на Златоград” бяха определени Емилия Цонева и сдружение „К3 Ултра”, Николай Бабуров и „Ремисол и Революшън”, Николай Вълканов и „Родопи Еко Проджектс” ЕООД. Победител е Емилия Цонева и Сдружение „К3 Ултра” – 62,7 %.

В категорията „Публично-частно партньорство” номинации получиха „Одесосстрой” ООД, Етнографски ареален комплекс, инициатива „Красиво Старцево” и гайдарски състав „Дельо хайдутин”. Най-висока оценка получи „Красиво Старцево” – 38,7% от гласовете.

В категория „Туристическа атракция” се състезаваха „Аква Хотел Златоград”, инициатива „Параклис „Св. Атанас”, възстановка „Хайдути бранят местното население”.  Най-много гласове – 69,4%, са дадени за „Аква хотел Златоград”.

Добрите примери в категория „Иновации в бизнеса” са сладоледена къща „Джелатерия Юнаков”, „Некст Билд ” ЕООД, ЕТ „Юри Мемов” и „Миладом” ООД. На първо място е класирана „Некс Билд“ с 45,6% от гласовете.