Култура

Станка Насташова с първа самостоятелна изложба „Безвремие“ в КДК

Първата си самостоятелна изложба живопис представя художничката от Момчиловци Станка Насташова в зала „Петър Стайков” на КДК. Колекцията съдържа 41 платна, обединени от заглавието „Безвремие”, и ще бъде открита на 17 юли (понеделник) от 18 часа.

Станка Насташова е интересна личност – лъчезарна и талантлива жена, многодетна майка, горски служител. Произхожда от прочутите момчиловски родове Насташови и Караманолеви. През 1983 г. завършва Средното художествено училище за приложни изкуства в Смолян с преподаватели Валери Паничаров, Росица Палийска, Иван Пеев, Румен Найденов и Дичо Капушев, а след това Лесотехническия университет в София – специалност горско стопанство. Работи в горските стопанства на Пампорово, Хвойна, Чепеларе.

Темите, които осмислят творческите търсения на Насташова, са свързани с битието на селянина, семейството, морето, лова на дивеч, а сред различните техники, с които изобразява, любима й е акварела.

Има двама сина и една дъщеря.

КДК се обръща с покана към всички, които искат да се разхладят в жежкото време, да дойдат в клуба и да се насладят на таланта на една млада дама.

Очакваме ви!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

error: Защитено Съдържание!