Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Стартира фотоконкурс „Да покажем красотите на община Смолян в календар“

Стартира фотоконкурс с мото „Да покажем красотите на община Смолян в календар“. Целта на местната администрация е да прикани любителите на фотографията да фокусират вниманието си към красотата, която ни заобикаля – местните природни дадености, архитектура, биоразнообразие, забележителности.

А след това с най-красивите кадри да направи годишния календар на община Смолян за 2019 г.

Фотосите трябва да съдържат елементи от градския пейзаж или природните дадености, разкриващи уникалната атмосфера и природа на региона през четирите годишни сезона.

В кампанията може да участва всеки, който  проявява интерес към нея. Условието е да се изпращат максимум  до четири авторски снимки в цифров формат (jpg) – черно-бели или цветни, с големина не по-малка от 1200×1600 пиксела.

Фотографиите се изпращат на e-mail: [email protected] с посочени: трите имена на автора на снимката, възраст, адрес, телефон за връзка, кратко описание на снимката и мястото, където е направена.

Фотосите ще бъдат качвани на фейсбук страницата на инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар“, където всеки ще може да даде гласа си за предпочитаната от него снимка.

Кадрите, събрали най-много харесвания и с добро качество, ще бъдат подредени в изложба за празника на град Смолян на 21 октомври 2018 г. 12 от тях  ще бъдат оценени и класирани от комисия, включваща и професионални фотографи.

Селектираните снимки ще се използват за отпечатването на календар на община Смолян, като всяка снимка ще съдържа името на нейния автор и обекта на кадъра. Награждаването на участниците с грамота и предметни награди ще се състои в рамките на тържествата за Празника на града.

Крайният срок за изпращане на фотографиите е 05.10.2018 г. до 17.00 ч.  Резултатите и класирането ще бъдат обявени на 10.10.2018 г. на страницата на събитието и сайта на община Смолян.

Фотографиите, участвали в конкурса, стават собственост на община Смолян с права за отпечатване, публикуване и организиране на изложби.

Пресцентър на Община Смолян

Facebook Comments