ПолитикаСмолян

Стефан Сабрутев подаде оставка като служебен областен управител на Смолян

Служебният областен управител на Смолян Стефан Сабрутев е подал оставка. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

„Служебното правителство, което ме назначи на поста Областен управител на област Смолян, приключи своя мандат и вече България се ръководи от редовно правителство. Предвид настъпилата промяна в управлението на държавата и моите лични различия с политиката на това управление, считам, че е невъзможно да изпълнявам задълженията си. Поради това, днес депозирах заявление в Министерски съвет за освобождаването ми от поста Областен управител на Област Смолян“, написа Сабрутев.

Той уточнява, че дейността му през изминалите месеци – август 2022 досега, е била ориентирана изключително в посока развитието на област Смолян, подкрепа и защита интересите на местните жители.

„Работих максимално прозрачно и ефективно, за да бъде осигурена навременна организация и ефективност в дейността на регионалните държавни структури на местно ниво. Проведени бяха прозрачни и честни избори – на 2 октомври 2022 г. и 2 април 2023 г.
На новия областен управител, независимо кой ще бъде той, ще бъде предадено започнатото от мен и администрацията, като ще бъде осигурена нужната приемственост. Вярвам, че той ще продължи започнатите проекти и ще работи в посока за развитие на областта“, е посочил Стефан Сабрутев.
Той благодари на президента Румен Радев и служебния премиер Гълъб Донев за коректната и професионална подкрепа, която са му оказвали и за съдействието им при реализирането на редица инфраструктурни и други проекти.
„За мен бе чест да работя в полза на развитието и просперитета на област Смолян. Да живее България!“, завършва посланието на Сабрутев.

error: Защитено Съдържание!