Тежко е пострадал зрител на офроуд край Смилян  

Млад мъж, който бил зрител на офроуд шоу близо до смолянското село Смилян, е пострадал тежко от откъснала се лебедка. От спешното отделение на болницата в Смолян предстои да бъде транспортиран по спешност в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на Университетската многопрофилна болница „Св. Георги“ в Пловдив.

„Теглили са се два от автомобилите, участващи в офроуд. Скъсва се въжето и удря един от зрителите в лицето, като му причинява различни счупвания на челюстта. Към мястото пътува наш екип, който ще извърши оглед. Ще бъде образувано и досъдебно производство“, заяви ст. комисар Николай Димов – директор на ОДМВР – Смолян. Той каза, че събитието е регламентирано, разрешено е за провеждане и има полицаи на терена.

За поредна година младежи от селото организират офроуд „Смилян и приятели 4х4“, което се провежда в местността „Трошачката“. Екипажи от Смолян и страната демонстрират умения, карайки върху изкопи, ровове и стръмни участъци. В надпреварите по трудните терени се включват джипове, мотоциклети и АТВ-та.

Снимката е илюстративна