В Павелско водач избяга след катастрофа в хеликоптер

Неизвестен автомобил, вероятно камион, е ударил хеликоптер на площадка в чепеларското село Павелско, но шофьорът му не е подал сигнал и избягал с возилото, става ясно от съобщение на полицията в Смолян.

Вчера 40-годишен авиомеханик от Горна Оряховица подал сигнал на тел. 112 за това, че е установил щети по хеликоптер „Enstrom 480 B“, вследствие на удар от неизвестно МПС. В резултат на удара е повредена селскостопанска система за обработване на гори „Isolair 3900-480 Innovator II“.  Машината е била базирания на площадка в бившето телеугоително стопанство в с. Павелско.

„Търсим извършителя. Вероятно е товарен автомобил, който по време на маневра е закачил хеликоптера. Експертизата ще каже колко са сериозни повредите, но по данни на пилотите щетата е на висока стойност“, обясни старши комисар Николай Димов – директор на ОД на МВР в Смолян.

Щетите са в процес на изясняване. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.  Работата по случая продължава.