В сряда награждават децата от „Аз раста патриот“

Над сто са децата, които искат да спечелят конкурса „Аз раста патриот“, обявен от областния управител на Смолян Недялко Славов. Сред участниците в конкурса, който е за дете в красива народна носия, има бебета, деца и младежи, а даже и цели семейства.

Награждаването за третото издание ще се състои в сряда от 17,30 часа с церемония в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

„Желанието ни е да насърчим както запазването и приемствеността между поколенията в традициите на нацията ни, каквато ни дава фолклора, така и създаването на дългогодишен форум за обществена оценка и одобрение на достойните и добри прояви и примери, които дават нашите деца“, заяви областният управител Недялко Славов.
Освен надпреварата за красиви кадри с народни носии, в която участниците са 112 на брой, за втора поредна година се провежда и конкурс за разказ „Видях доброто“ с осем кандидати.

На открито, преди да разберат резултатите от конкурса „Аз раста патриот“, заедно със смолянския кмет малките момчета и момичета ще запалят светлините на коледната елха.

След като свърши церемонията малките ще могат да се насладят на спектакъла „Тумба-лумба“, представен от Куклен театър – Бургас.

Facebook Comments