Вчера са излекувани 28, новите с коронавирус са 49

През вчерашния ден са излекувани 28 лица и дехоспитализирани 12 пациенти с Ковид-19 в областта.

Новите обявени лица са четиридесет и девет, на възраст от 16 до 82 г., от общините: Смолян – 23; Златоград – 16; Девин – 4; Мадан – 2; Баните, Борино, Доспат и Чепеларе – по 1.

Открити са нови двама положителни от персонала на Дома в с. Ровина. Във връзка с регистрираните случаи там са предоставени бързи антигенни тестове и на социалните домове в Петково и Фатово, където започна изследване на служителите и потребителите.

Позитивен е и 16-годишен ученик от община Смолян. Епидемиологичните проучвания продължават.

Дванадесет са хоспитализирани – осем в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, по един в болниците в Мадан и Девин. Тридесет и седем са на домашно лечение и 14-дневна изолация.

Жена на 69 г. и мъж на 89 г. от общините Девин и Баните, с придружаващи диабет, сърдечно, онкологично и хронично бъбречно заболявания, са починали в областната болница. Изказваме съболезнования на близките.

На 24.03.21г. са извършени 112 ваксинации в областта. Общият брой ваксинации до момента е 5208. Ваксинационният процес е завършен при 743 лица.

Вчера (24.03.21г.) от Министерство на здравеопазването в РЗИ-Смолян са доставени осем кислородни концентратори – по два за четирите многопрофилни болници в областта, които ще подпомогнат лечението на болните с Ковид-19.

Д-р Мими Кубатева

Директор на РЗИ-Смолян