Вечерен час за малолетни и непълнолетни въведоха в Девин

Да се въведе вечерен час за малолетни и непълнолетни реши общинският кризисен щаб на Девин. До 20 часа вечерта децатга, ненавършили 14 години, трябва да са си по домовете. Ненавършилите 18 години път имат възможност да са навън не по-късно от 22 часа вечерта.

„Община Девин и кризисният щаб за борба с разпространението на коронавируса взе решение вчера да се въведе вечерен час за малолетни и непълнолетни, за да се ограничи събирането на групи. Забелязва се, че след като децата бяха пуснати в принудителна ваканция, действително има събиране на групи и това провокира решението“, обясни зам.-кметът Диана Чаушева.

Санкциите ще са според регламента в Наредбата за обществения ред, като служителите на Районно управление – Девин, също активно ще се включат в установяване на нарушенията.

„Притесненията ни са свързани с пристигащите в момента от чужбина наши съграждани, които масово се прибират в тази извънредна ситуация. При нас по-късно пристига информацията за това в кои населени места, откъде са се завърнали, за да може своевременно да бъдат уведомени личните лекари и евентуално служителите на РУ. Много от тях, пристигайки в родните си села, не спазват инструкциите, дадени им на границата – да се обадят веднага на личния си лекар, да спазват карантинния период. В момента нашите притеснения са, че опасността от разпространение на заразата ще дойде именно от пристигащите от чужбина наши съграждани“, подчерта Чаушева.

В общината по думите й са постъпили много сигнали –от съседи и кметова. Такива има най-много за върнали се от чужбина жители на Стоманово, в Девин – също.

Facebook Comments