Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Велин Фиданов – шефът на ОбС в Баните, почина в катастрофа

В катастрофа почина председателят на Общинския съвет в Баните Велин Фиданов. Трагичният инцидент е станал около 8 часа вечерта снощи (четвъртък).

53-годишният Фиданов заедно с още двама приятели се прибирали с неговия джип „Тойота Ланд Крузер“ от ловна вила в местността Енихан Баба. На прав участък от връх Свобода към село Давидково Фиданов загубил контрол над колата. Злополуката станала в местността „Ангелова Каба“ – малко преди Давидково. На прав участък колата излиза в ляво от платното за движение, преобръща се на пътния банкет, от там се претъркаля през платното за движение и се спира в канавката от дясно.

От удара водачът Велин Фиданов е починал на място. Единият от тримата пътници- жител на Давидково, повикал Спешна помощ.

52-годишният Красимир Купенов от Баните е транспортиран за МБАЛ- Смолян в тежко състояние, където починал. Лекарите констатирали тежка мозъчна и гръдна травма, но не успели да го спасят.

Пътуващият 71-годишен мъж от Давидково е с контузия на гръден кош, настанен е в МБАЛ- Смолян без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ – Мадан. Образувано е досъдебно производство.

Фиданов ръководеше местния парламент в Баните съвсем отскоро. Той представляваше местна коалиция „ЗА ОБЩИНА БАНИТЕ”, състояща се от НФСБ и БДЦ. Има насрочено от него заседание на Общинския съвет за понеделник.

 

Facebook Comments