„ВиК“ в Смолян отбеляза 60-годишен юбилей

60-годишен юбилей отпразнува държавното дружество „ВиК“ ЕООД в Смолян.

По време на тържеството по този повод областният управител Недялко Славов поздрави всички бивши и настоящи  служители на ВиК-Смолян. Той им благодари за усилията, които полагат за една добра и качествена услуга в един регион със сложен релеф, предполагащ трудности при изграждането и поддържането на водоснабдителните и канализационни системи, съобщиха от областната администрация.

В приветствието си към управителя на дружеството инж. Мариян Николов и към всички ръководители, работници и служители Славов отбелязал, че техните усилия са важни и не остават незабелязани, защото чрез тях се реализира политиката за създаване на финансов и технически устойчив сектор, предоставящ качествени услуги на социално приемлива цена.

„Поводите за гордост през тези 60 години са много, но предстоят и много предизвикателства. Такова е и реализацията на проекта в областния град за втори воден цикъл. Инвестицията е на стойност над 90 млн. лв., осигурена през ОП „Околна среда“. Но съм сигурен, че с опита и всеотдайността на всички ще успеем да реализираме и този проект, който е повод за гордост, тъй като „ВиК“ ЕООД – Смолян, е първото дружество в страната – пряк бенефициент за подобна инвестиция“, заявил областният управител.

Водното дружество е създадено като държавно на 01.04.1959 г., за да изгражда и стопанисва водоснабдителните и канализационните системи в населените места на областта, да изгражда и инвестира в пречиствателни станции, довеждащи водопроводи и други важни за услугата съоръжения.

На тържеството за юбилея присъствали и бившите управители на дружеството инж. Васил Бодуров, инж. Георги Василев, инж. Атанас Устабашиев и инж. Атанас Атанасов, кметове на общини от областта, представители на институциите, много служители и гости.