Владимир Гърбелов стана зам.-областен в Смолян

Водачът на листата на „Обединени патриоти” Владимир Гърбелов стана зам.-областен управител на Смолян.

„Заповедта е факт, встъпването най-вероятно ще е в понеделник, но зависи от областния управител”, коментира бизнесменът пред „Отзвук“. В момента той прехвърля собствеността си във фирмите, които има и участия в дружества, сдружения със стопанска и нестопанска цел. „Това ми е на дневен ред. Декларациите са доста обстоятелствени”, каза Гърбелов.

27 години новият зам.-областен управител е работил в частния сектор. Преди 10 ноември е бил на ръководни длъжности и два мандата кмет на смолянското село Арда.

„Не се притеснявам и не се страхувам от това, което ми се възлага. Човек съм от стопанския фонд. Разбирам от икономика, от селско,и горско стопанство и от бизнес, както и от силови структури – офицер от запаса съм”, казва още Гърбелов пред изданието.

Владимир Гърбелов  е на 63 години., роден е в с. Арда. Завършил е висшата партийната школа по времето на комунизма – Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

За него има досие към бившата Държавна сигурност. Гърбелов  е бил секретен сътрудник – съдържател на явочна квартира, с псевдоним „Плиска“. Вербуван е на 12 ноември 1982 г. от о. р. Валери Груев, който е и ръководилият го служител.  Делото му е дадено за унищожаване с протокол от 30 октомври 1990 г.

Facebook Comments