Връщат лятното разписание на автобусите в Смолян

От днес, 12 февруари, градската транспортна схема възстановява своята работа в пълен обем, съобщи кметът на община Смолян Николай Мелемов във фейсбук профила си.

„Постъпиха много сигнали за струпване на хора по спирките и в автобусите. За да се спазват противоепидечните мерки и да не чакат хората по спирките, от днес, автобусите ще се движат по лятното разписание през 9 минути“, допълва още той.

В продължение на няколко дни във фейсбук имаше коментари за обстановката в градските автобуси, в пиковите часове. Хората недоволстват, че е много претъпкано, а и не всеки носи маска.

В трета поредна вечер засягам темата за изпълняване на курсове по линия номер 2 на градския транспорт в пикови часове с малки автобуси.
Във вторник в 17.45 ч. от Устово автобусът бе малък, препълнен, с пътници без маски в него /вече писах детайлно по този въпрос/.
Сигнализирах РЗИ Смолян и вчера – сряда – бе направена проверка в късните следобедни часове на спирка Костал. Автобусът по линия номер 2 бе вече голям. /и по този въпрос писах подробно/.
Днес четвъртък по същото време – 17.45 ч. по линия номер 2 отново бе пуснат малкия автобус СМ 3835 АН. Очевидно удовлетворението на гражданите остана краткотрайно, а благодарностите към РЗИ Смолян – преждевременни.
Както изразих вчера опасения, изглежда може да става дума дори не за чудо за 3 дни, а за чудо за 1 ден. Познах.
В петък сутрин ще алармирам лично Мими Кубатева по случая. След работно време просто няма дежурен телефон в РЗИ, за да го направя още сега. Нека видим има ли някакъв траен обществен авторитет тази отговорна институция ?…
Питам :
С нечии протекции ли се ползва линия номер 2 ? Кой и защо прави компромиси за тази линия ?
РЗИ Смолян не счита ли, че автобусната фирма по линия номер 2 се подиграва с институцията РЗИ и с гражданите-пътници ? Хубава работа, ама Смолянска…„, пише например вчера смолянчанката Мария Т. Вълчева.