Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Вятърът в Смолянско е бил със сила между 80 и 120 км/ч

Между 80 и 120 км в час са били поривите на вятъра в Смолянско от снощи насам по данни на Националната астрономическа обсерватория – Рожен, съобщи зам.-областният управител Адриан Петров.

До обяд 72 населени места в общините Смолян, Баните и курорта Пампорово са били повече от осем часа с прекъснато електрозахранване вследствие на ураганния вятър.

На 52 сигнала са се отзовали аварийните групи на пожарната само в Смолян. Силният вятър отнесе покрива на къща в смолянския квартал Райково. В ОбС ще бъде внесено искане за подпомагане на пострадалото семейство. На множество административни сгради в засегнатите смолянски общини има нанесени щети по покривите и срутени мазилки. Пътят за село Мугла вече е отворен. Продължава работата на екипи по отстраняване на щетите от пътищата в региона и електропреносната мрежа.

От полицията съобщиха сутринта, че са гасили три пожара заради непочистени комини. Отзовали са се на десетки сигнали за оказване на техническа  помощ заради повалени от силния вятър дървета.

Екипи на пожарната работят по отстраняването им от пътното платно и от места, на които застрашават живота и имуществото на хората.

Снимка: Делчо Караджов

Facebook Comments