Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Зъболекарите се събират в Смолян заради денталните проблеми при децата

Семинар по темата „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението“ ще се проведе на 11 октомври в Смолян, съобщи координаторът на програмата д-р Ивелина Карова-Поппалова.

Форумът започва от 16 часа в конферентната зала на РИОСВ, а Смолян е определен от здравното министерство за един от десетте града, в които ще се проведе това събитие.

Съвместно с координатора за област Смолян д-р Карова-Поппалова, участие в него ще вземат представители на всички институции с отношение към проблемите, свързани с детското орално здраве.

Очаква се да се включат представители на община Смолян, директори и отговорни лица от РЗИ, РЗОК,  РУО, директори и учители от детските градини и началния курс на образование, ръководството на Районната колегия на БЗС, лекари по дентална медицина и родители.

Лектори от Българския зъболекарски съюз и НКС на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 годишна възраст ще бъдат: д-р Николай Шарков – председател на УС на БЗС, председател на НКС на МЗ; д-р Борислав Миланов – главен секретар на УС на БЗС; д-р Виктория Жекова – ръководител на екипа за силанизиране, член на НКС; д-р Светослав Гачев – зам.-председател на УС на БЗС, член на НКС; д-р Ирена Божидарова – член на НКС.

Участници от област Смолян ще бъдат още д-р Велин Сариев – председател на Районната колегия на БЗС, екипът за силанизиране: д-р Александрина Шанлякова, д-р Бирсен Хасанова – Лазарова, д-р Веселина Кацарова, д-р Ганка Радева, д-р Мария Лалова, д-р Николай Дилов, д-р Зорка Сарандалиева – Кръстева.

Facebook Comments