Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Завършиха грубия строеж на спортната зала към ПМГ в Смолян

Завършен е грубият строеж на спортната зала към Природо-математическата гимназия в Смолян, става ясно от съобщение на кмета Николай Мелемов.

Градоначалникът проверил обектите от образователната инфраструктура, които се изпълняват със средства от ОП „Региони в растеж“ в областния град. 

„Днес се наливаше покривната плоча на новата спортна зала към Природо-математическата гимназия в кв. Райково. Работи се усилено по старата сграда на гимназията, двора, тротоарите, където са останали само довършителни работи. Ангажиментът на изпълнителя е да бъдат готови в най-кратки срокове за началото на учебната година. Единствено спортната зала ще продължи да се изпълнява, но това няма да пречи на учебния процес, сочи той.

Изпълнител на проекта е смолянската фирма „Дюлгер“, която спечели обществената поръчка за изграждане на спортна зала и цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“.

Вложението в залата, заедно с планирания основен ремонт на сградата е на стойност 2 731 000 без ДДС (3 277 204 лв. с ДДС).

Новата спортна зала ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв. м. Тя ще се състои от три самостоятелни блока – топла връзка, игрална зала и обслужващ блок. 

Предвидени са за изграждане игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни помещения.

Обслужващият блок ще е на 3 нива. Първо – фоайе, санитарни възли, склад, подемник и санитарен възел за хора с увреждания. Второ ниво – лекарски и методически кабинет и санитарен възел за хората с увреждания. Трето ниво – техническо помещение.

За обновяване на дворното пространство и спортни площадки на езиковата гимназия и VІ-то ОУ „Иван Вазов“ поръчката бе спечелена от благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД с оферта за 536 182 лв. с ДДС.

В Седмо училище „Отец Паисий“, където се обновяват дворното пространство и спортните площадки, изпълнител е „Крис – МТ“ ООД – Мадан, с договор на стойност 557 371 лв. с ДДС.

Основният ремонт на детската градина „Буратино“ се прави от „Артстрой“ ООД – Смолян с договор за 1 284 866 лв. с ДДС.

Facebook Comments