КултураРегиона

Златоград чества 125 години предучилищно образование

Тържествен концерт по повод навършването на 125 години предучилищно образование и възпитание и 50 години ЦДГ „Снежанка” се състоя в залата на ОНЧ „Просвета-1908” в Златоград.
Именно в Златоград преди повече от един век отваря врати първата детска градина в Родопите. Наред с първото светско училище, градът заслужено се превръща в културно-просветен център на целия този обширен регион.
В препълнената зала на читалището малчуганите от детската градина, заедно със своите учители, пресъздадоха вълнуващо и емоционално модерен вариант на приказката „Снежанка и седемте джуджета” като заслужено си спечелиха многобройните аплодисменти на публиката.
Златоград3Официални гости на юбилея бяха Иван Муцевски – началник на Регионалния инспекторат по образование към Министерство на образованието и науката, д-р Мария Хекимова – доктор на педагогическите науки и дългогодишен преподавател и изследовател на предучилищното образование, бивши учители и служители.
Като значима дата в цялата област, 125 години предучилищно образование и 50 години юбилей на ЦДГ „Снежанка” се организира под егидата на кмета на община Златоград и областният управител Недялко Славов, който също е от Златоград. Специални поздрави поднесоха кметът Мирослав Янчев и областният управител.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование отличи кмета на Златоград със свидетелство за професионална признателност за поставяне основите на предучилищното образование и възпитание в Родопския край и развитието му в духа и идеалите на традиционна България и модерна Европа.

Снимки: Ивайло Русев

Златоград2

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!