ПолитикаРегиона

ГЕРБ срещу ДПС в изборите за кмет на Грохотно

От регистрираните 7 партии и коалиции за участие в изборите за кмет на девинското село Грохотно само ГЕРБ и ДПС издигнаха свои кандидати. С решение на Общинската избирателна комисия са регистрирани техните представители – Бейхан Дуран (ДПС) и Недрет Чауш – Алиман (ГЕРБ).

Бейхан Дуран има зад гърба си един кметски мандат в Грохотно – 2007-2011 г. За кратко изпълнява и длъжността заместник-областен управител на Смолян от квотата на Движението за права и свободи. Той бе назначен през 2013 г. от тогавашния премиер Пламен Орешарски и свален след оставката на правителството.

В-к „Отзвук“ тогава информира, че няколко месеца преди да стане кмет и години преди да получи държавното си назначение Дуран нападнал с нож шофьор на ТИР от Варна, а вече като кмет на селото се признал за виновен по повдигнатите обвинения. Съдът одобрил споразумението, с което Дуран е освободен от наказателна отговорност и глобен с 600 лева.

Недред Чауш – Алиман пък на предходните местни избори през 2015 г. е била кандидат за кмет на Грохотно от името на коалиция „Обединени за общината“, сформирана за издигане на Цветалин Пенков за втори кметски мандат в Девин. Тогава обаче тя не е стигнала до балотаж с кметицата Фани Василева, заради чиято оставка сега в селото предстои да се проведат частични избори заедно с гласуването за президент и национален референдум.

error: Защитено Съдържание!