СмолянСпорт

Договориха изграждането на басейн в Смолян

Договорено е изграждането на басейна в Смолян. Контрактът за реконструкция и рехабилитация на плувния басейн е на стойност 1 858 743 лв. Изпълнител на заданието е консорциум „Спорт за Смолян“ – същият, който през миналата година изгради нови спортни обекти в Смолян и ремонтира съществуващите. Консорциумът получи задачата да доизгради басейна като втори етап от обекта. През първия етап в сградата са вложени 635 123 лева за ремонт iна покрива, топлоизолация на стените с 12 см минерална вата и окачена фасада. Подменени бяха дограмите с алуминиеви прозорци и витрини от стъклопакет.

Допълнителните видове работи, които предстои да бъдат изпълнени сега, са обновяване на зидове и стенни обшивки, вътрешни мазилки, шпакловки и окачен таван, доставка и монтаж на парапети и противопожарни врати. Предвидено е да се изградят всички необходими инсталации за обеззаразяване, преливни системи, пречиствателни съоръжения, автоматични системи за дозиране на препарати в басейна, осветление, смукателно-нагнетателни инсталации, отоплителна инсталация, обезмъглителна инсталация и др.

През месец декември община Смолян получи от правителството 2 млн. лв. за довършване на закрития плувен басейн в областния град. Още тогава кметът Николай Мелемов заяви, че през пролетта басейнът ще може да се ползва.

Парите бяха обещани от премиера Бойко Борисов при посещението му в Смолян в края на август месец, когато откри спортен комплекс на стойност 5 млн. лв.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!