КримиСмолян

Убийство в Смолян

Убийство в Смолян. Тази новина потресе родопчани в зората на днешния ден. 24-годишен младеж почина след жестоко пробождане в корема към 5 часа сутринта в центъра на областния град. Трагедията се е разиграла на метри от кино „Дружба“. Спречкване между двама младежи, започнало още в дискотеката, в която са били с различни компании, продължило и по главната в посока към таксиметровата стоянка. Размяната на обидни думи между двамата предизвикала трагичния инцидент. 24-годишният Никола Мавродиев бил прободен в корема и на път за болницата издъхнал. Свидетели сочат, че автор на злокобното деяние е 18-годишният Антон Петков. Има и наръгано в крака момиче, чиято рана е зашита в болницата и е освободено за домашно лечение. По твърдения на очевидци между 30 и 40 младежи се придвижвали от дискотеката към киното, когато се стигнало до фаталното посегателство.

„Малко преди 5 ч. сутринта е получено съобщение за пострадало момче в гр. Смолян в  района на кино „Дружба“. По първоначална информация става въпрос за спречкване между младежи, в резултат на което има пострадало момче, наръгано в областта на корема. На място пристига екип на Спешна медицинска помощ. Неотложните медицински манипулации са извършени. В линейката на път за болницата 24-годишният гражданин на гр. Смолян е починал. По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопроизшествието. Уведомена е Окръжна прокуратура – Смолян. Към настоящия момент се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия за изясняване на обективната информация. Имаме задържано лице – 18-годишен от гр. Смолян“, информира шефът на ОД на МВР в Смолян – старши комисар Николай Димов.

По информация от окръжния прокурор Недко Симов едно единствено пробождане е довело см^D31F05E1BB0B7CB3B443D3EBF1D9C32F72D303EE26A1490D8C^pimgpsh_fullsize_distrъртта на 24-годишния младеж. Сериозно са били наранени жизнено важни органи и въпреки намесата на медицинските лица, животът му не е бил спасен. „Към този момент имаме обосновано предположение за конкретен извършител. Събираме доказателства и предполагаме, че до края на деня, ако успеем да разпитаме всички свидетели,които сме планирали да разпитаме, ще се стигне до привличане на обвиняем. На този етап доказателствата ми дават основание да твърдя, че предположението за извършителя е обосновано и смятам да взема решение за задържане за 72 часа с оглед искане за постоянна мярка задържане под стража. Извършили сме аутопсия на трупа. Назначили сме съдебно-медицинска експертиза. Вещото лице уточни, че се касае за нараняване в резултат на засягане на жизнено важни органи от прободна рана“, посочи Симов. Той подчерта, че оръжието на престъплението – ножът, е бил открит и иззет като веществено доказателство, което ще бъде приложено към делото. Чакат и самата съдебно-медицинска експертиза да бъде изготвена, но вече се знае с категоричност каква е причината за смъртта.

„Свидетелите са доста. По-важните са тези, които са успели да възприемат непосредствено какво се е случило при самия конфликт. Съзнавате, че има свидетели, които са от друга категория, които са възприели факти и обстоятелства, предхождащи конкретното събитие, но така или иначе ние ще разпитаме всички свидетели – и очевидците и тези, които не са очевидци, но се възприели фактите и обстоятелствата, които имат значение за разкриване на обективната истина“, каза окръжният прокурор.

Той заяви, че са взети проби и за алкохол, и за наркотици. На този етап е сигурно, че младежите, които са били на дискотека в събота срещу неделя и са привлечени като свидетели, са употребили алкохол – кой повече, кой по-малко. За резултатите от химическите експертизи обаче, които ще докажат наличие или липса на наркотици, ще се изчака до седмица.

„Имало е съприкосновение, размяна на обидни думи, в резултат на което се е стигнало до физически конфликт между пострадалия и извършителя на деянието, както и още един участник. И тримата са пълнолетни“, подчерта окръжният прокурор, но не даде информация за начина, по който ножът се е оказал у момчето. Допълни само, че пробождането било дълбоко, проникнало е през цялата коремна кухина на починалия. „Имаме отношението на предполагаемия извършител, неговите показания. Мотива тепърва ще го изясняваме. Не мога да потвърдя, че се касае за причина на характер на взаимоотношения между мъж и жена, а на отправяне на обидни думи. Но категорично всичките са консумирали алкохол“, поясни Симов.

Наказанието за това деяние е до 15 г. лишаване от свобода, но квалификацията му предстои да бъде прецизирана в резултат на всички показания, които бъдат събрани.

Вашият коментар

error: Защитено Съдържание!